Četvrtak 17.12.2009.
14:03 >> 08:48h
Tanjug

Predstavljen deo filma "Montevideo, bog te video"

Osim filma, projekat će objediniti knjigu, zatim televizijsku seriju od 15 epizoda, dokumentarni film, monografiju, kao i izložbu.

Na osnovu knjige "Montevideo, bog te video" poznatog sportskog novinara Vladimira Stankovića, bivši novinar Radio Beograda Zvonimir Šimunec je zajedno sa svojim saradnicima iz kuće "Intermedia netvork" osmislio projekat koji će podsetiti na dane kada je naša reprezentacija učestvovala na prvom prvenstvu sveta.

Prvi kadrovi snimljenog filma nosi radni naslov "Kad je fudbal bio mlad", čime je počela celokupna realizacija tog projekta.

Reditelj filma je Dragan Bjelogrlić, a scenario je napisao Srđan Dragojević. Uloge u filmu i tv seriji tumačiće, između ostalih, Bata Živojinović, Vojin Ćetković, Nikola Đuričko, Milutin Mima Karadžić, Branislav Brstina, Srđan Todorović, Slobodan Ninković, Sergej Trifunović, kao i grupa mladih i talentovanih glumaca.

Osim igranog filma, predviđeno je da multimedijalnim projektom bude realizovan i dokumentarni film na osnovu arhivskih prikaza istinitih događaja. Režija tog filma poverena je Miloradu Milinkoviću, a saradnik na scenariju i izvršni direktor filma je Dragan Pešikan.

Celokupan projekat je pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Borisa Tadića, uz podršku prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, Ministarstva omladine i sporta i Fudbalskog saveza Srbije 

2024 © - Vesti online