Petak 29.07.2011.
13:23
Beta

Valjda će Biler prestati da sprovodi odluke Prištine?

Šef pregovaračkog tima: Borko Stefanović
 

"Nadamo se da će Biler doći sa nekom novom pozicijom. Ukoliko ne, mi ćemo u svakom slučaju nastaviti dogovore sa međunarodnom zajednicom da nađemo rešenje za ovaj problem", rekao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije.

"Mi sada imamo dva zadatka - da rešimo ovu krizu i građani ostanu mirni, i drugi, kada to ostvarimo, da se vratimo u sve moguće dogovore da bismo napravili neko trajno rešenje", rekao je šef vladinog pregovaračkog tima.

Kfor, kosovska policija i carina počeli su da sprovode odluku Vlade Kosova o zabrani uvoza robe iz Srbije na prelazu Brnjak, u opštini Zubin Potok.

Na prelazu Jarinje, drugom na severu Kosova, nesmetano ulaze automobili, kamioni i autobusi, a taj prelaz kontrolišu vojnici Kfora.

Priština traži da se na oba punkta uvede zabrana uvoza robe iz Srbije, dok Srbi i beogradski zvaničnici navode da je to neprihvatljivo rešenje. Očekuje se da će o tome predstavnici Vlade Srbije razgovarati sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom koji im je juče kazao da ima nalog da sprovodi odluke prištinskih vlasti.

Zbog takvog stava, Srbi na Kosovu drže u blokadi nekoliko puteva nedaleko od prelaza.

2024 © - Vesti online