Petak 29.07.2011.
12:44
Srna

"Osećam se kao ptica feniks"

Predsednik Venecuele: Ugo Čavez

Nakon dužeg boravka na Kubi, gde mu je odstranjen veći tumor, podvrgnut je hemoterapiji.

"Bilo je rođendana i rođendana. Ovaj dočekujem ponovno rođen. Ja sam kao ptica feniks", rekao je Čavez u telefonskoj izjavi za državnu televiziju. On je dodao da ga je bolest naučila da živi opreznije i da u većoj meri zaposli svoje savetnike.

Venecuelanski predsednik je rekao da očekuje da teža faza njegove bolesti bude okončana do kraja godine i pozvao predsednike latinoameričkih država na samit u decembru, koji je ranije otkazao zbog zdravstvenih razloga.

Nešto kasnije Ugo Čavez se pojavio na terasi predsedničke palate u Karakasu, gde je pevao i igrao pred masom koja je došla da proslavi njegov rođendan.

Venecuelanski predsednik, koji je na vlasti već 12 godina, najavio je tokom proteklog vikenda nameru da se naredne godine kandiduje za novi, šestogodišnji mandat.

Čavez je pre par dana proslavio rodjendan velike istorijske ličnosti Venecuele. Simon Bolivar je bio revolucionar i borac za prava svog naroda, kasnije državnik  koji je ujedinio Latinsku Ameriku. Stiče se utisak da je upravo on idol venecuelanskom predsedniku.

2024 © - Vesti online