Četvrtak 28.07.2011.
09:44
Vestionline

Semafor kriv za sudar vozova

Sudar vozova usled kog su dva vagona sletela sa mosta
 

"Nedostaci u konstrukciji su nađeni u opremi za svetlosnu signalizaciju na južnoj stanici Vendžou... a dispečeri nisu poslali nikakvo upozorenje i to je uzrokovalo sudar vozova", navedeno je u izveštaju te televizije.

Sistem "nije uspeo da prebaci zeleno svetlo u crveno", posle udara groma, citirala je kineska agencija Sinhua direktora Šangajske železničke kancelarije An Lušenga.

Premijer Ven Ðiabao stigao je danas u Vendžou da proveri kako teče istraga i kakvo je stanje preživelih, prenose agencije.

On je ranije pozvao na sveobuhvatnu i transparentnu istragu uzroka nesreće, u kojoj je povređeno više od 190 ljudi, kao i inspekciju svih saobraćajnih infrastruktura, rudnika uglja, gradilišta i industrija koje rade sa opasnim hemikalijama.

Nesreća je izazvala bes u javnosti, postavljajući pitanja o uzroku sudara i načina na koji vlasti rešavaju situaciju.

Nesreća se dogodila u subotu, pošto je usled udara groma prekinut dovod struje iz kontaktne mreže, pa je voz, koji se kretao na liniji između gradova Hangdžou i Vendžou u istočnoj provinciji Džeđijang, stao na pruzi, da bi zatim na njega naleteo drugi voz. Prema izveštaju televizije ČTV, u vozu koji je stajao bilo je više od 900 putnika, a u drugom, koji ga je udario, bilo je više od 500 ljudi.

2024 © - Vesti online