Četvrtak 28.07.2011.
14:06
B. Simonović - Vesti

Navrću vodu na Milovu vodenicu

Dr Budimir Aleksić

Ovo je za "Vesti" kazao dr Budimir Aleksić, poslanik u crnogorskom parlamentu i jedan od lidera Nove srpske demokratije, čovek koji se pomno bavi pitanjima i kretanjima u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, posebno u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.

- Iza toga se krije pakleni plan potpune asimilacije Srba u Crnoj Gori. To podrazumeva da bi ta buduća "autokefalna Mitropolije crnogorsko primorska u krilu SPC" morala biti antisrpska, a to bi vodilo u ambis i potpunu propast srpskih interesa u Crnoj Gori.

Ova vlast, u stvari, želi da na taj način stvori u Crnoj Gori još jednu antisrpsku instituciju poput Dukljanske akademije nauka, u ovom slučaju moćniju i važniju od svih ostalih zajedno.

Ukoliko bi se desilo da neko ipak nasedne na priču o objedinjavanju pravoslavne crkve, što je vešt i ne baš previše prikriven pokušaj ozvaničenja takozvane Crnogorske pravoslavne crkve, imaćemo tragične posledice.

Niko ne uviđa do kakvog bi strašnog raskola među vernicima srpske crkve to dovelo. A to je upravo ono što priželjkuje ova vlast i što tako dugo priprema - upozorava dr Aleksić.

2024 © - Vesti online