Četvrtak 28.07.2011.
03:53
Vestionline

Da li je pucano na helikopter hrvatskog Kfora?

Drago Lovrić

"Uopšte ne znači da je bilo delovano prema helikopteru, a i komandant Kfora je rekao da se pretpostavlja da je bilo delovanja, pa mi ne možemo ni da potvrdimo ni da demantujemo da je bilo delovanja prema helikopteru, ali se može reci da je bila neka vrsta delovanja koja se može oznaciti kao ugrožavanje bezbednosti naših helikoptera", kazao je Lovrić za hrvatsku televiziju, a prenela Hina.

Komandant Kfora Erhard Biler izjavio je u sredu posle podne u Zvečanu da je u prepodnevnim satima pucano na helikopter Kfora, ali nije izneo nikakve druge detalje o tome.

Lovrić je naveo da tokom izvršenja zadataka u sredu helikopterske posade nisu primetile da je sa zemlje bilo dejstava prema njima, ali da su, kada su sleteli, bili upozoreni da je na jedan od helikoptera pucano dok je sletao na stadion u Kosovskoj Mitrovici.

"Nije bilo ni povređenih niti je letelica oštećena, niti je bilo ikakvih indicija koje bi upozorile na narušavanje bezbednosti naših pripadnika", rekao je on.

Lovrić smatra da je pod znakom pitanja da li je pucano na helikopter ili prema helikopteru ili je delovano sa zemlje, i dodaje da se "to moglo oceniti kao delovanje prema helikopteru".

Svakom svoje obeležje: Helikopter Kfora na KiM

Upitan da li je na helikopter pucano samo prema indicijama s obzirom da je na letelici jasno vidljiv hrvatski grb, Lovrić je rekao da ne misli da je pucano samo zbog indicija već je, kako je kazao, verovatno "neko ko nije zadovoljan stanjem na Kosovu delovao prema helikopteru ili prema zemlji, tako da bi se to moglo protumačiti kao da je delovano prema helikopteru".

2024 © - Vesti online