Sreda 27.07.2011.
20:50
Beta

Ministar: U grčkom fudbalu mnogo korupcije

Pavlos Gerulanos

"Apsolutno je jasno da su neka takmičenja i utakmice bile sumnjive. Postoje jasne indicije da nije sve čisto. Dešavalo se da se timovi, navijači i vlasnici ne ponašaju u skladu sa svetlom tradicijom grčkog sporta", kazao je Gerulanos.

Ministar je istakao da Vlada ne želi da se zbog afere o nameštanju utakmica pomeri ili odloži početak novog prvenstva u Grčkoj, ali je svestan velikih problema.

"Danas je fudbal u Grčkoj korumpiran. Nažalost, ta činjenica je uništila neke dobre stvari i dostignuća koje je imao grčki sport. Moramo da prepustimo pravosudnim organima da rade svoj posao, čak i da to traje mesecima. Ostavićemo otvorenu mogućnost da se odloži početak sezone, ako dođe do novih otkrića", naveo je on.

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini juče je posetio Atinu i grčkim vlastima ponudio pomoć u borbi protiv korupcije u fudbalu.

Platini je kazao i da će tim stručnjaka, predvođen bivšim italijanskim fudbalskim sudijom Pjerluiđijem Kolimo u agvustu posetiti Grčku.

"Proterećemo iz fudbala sve igrače koji su učestvovali u nameštanju utakmica i nelegalnom klađenju. Navijačima želim da poručim da ne idu na utakmice čiji ishod se zna unapred. Mi nismo policija, ali ćemo sarađivati sa pravosudnim organima u svim evropskim zemljama", poručio je Platini prilikom posete Atini.

Policija u Grčkoj do sada je uhapsila više od 80 osumnjičenih za nameštanje utakmica, među njima i nekoliko vlasnika klubova iz prve i druge lige Grčke.

2024 © - Vesti online