Sreda 27.07.2011.
16:01
J. L. Petković - Vesti

Marko Jakšić: Ovako se ne brani Kosovo

Pokušaj da se omeđi tzv. država: Marko Jakšić

Lider kosovskih Srba sa Severa koji se danas nalazi na barikadama u Rudaru, dodaje da ''ni šef pregovaračkog tima Borko Stefanović, niti Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogradnović rade bilo šta da trenutnu situacuju promene“.

- Cilj dolaska i boravka i Borka Stefanovića i Gorana Bogdanovića je da se polako trasiraju put takozvanoj kosovskoj nezavisnosti, kontrolišući situaciju dok tobože rade pokušavaju da spreče uspostavljanje carine. Sve to rade kako bi se dodvorili Zapadu, ne bi li Srbija dobila status kandidata za EU. Gledam kako se ponašaju i ophode i da prema KFOR-u i Euleksu. Da smo se mi tako ponašali i pregovaraili sa njima, odavno bi morali da se odavde iselimo, kaže Jakšić.


On smatra da odlukom da se propusti američki konvoj KFOR-a, a i policija Euleksa ''namerno zbunjuju Srbe“.


- Pregovorali su da se propuste KFOR i Euleks sa okupljenim Srbima, i ti razgovori su bili mučni uz razna dobacivanja i šefu pregovaračkog tima i ministru Bogdanoviću. Mi ćemo ostati ovde, ali ne vidim svrhu držanja barikada ako propuštamo i KFOR i Euleks koji štite albanske specijalce. To navodi na sumnju da je sve već dogovoreno, zaključuje Jakšić.

2024 © - Vesti online