Sreda 27.07.2011.
14:03
Vestionline

Janković ponovo među "orlovima"

"Planiram da u Moskvu vodim najjači tim, tim koji će u septembru igrati mečeve sa Farskim Ostrvima i Severnom Irskom, ali i da dam priliku momcima koji su već igrati u reprezentaciji, ali su i odsustvovali, jer nisu bili standardni u svojim klubovima ili traže angažmane. Konkretno mislim na Milana Jovanovića, Radosava Petrovića i Boška Jankovića“, rekao je Petrović za "Sportski žurnal".

Janković je u dresu sa nacionalnim grbom do sada odigrao 25 utakmica, ali zbog problema sa povredom kolena samo jednu od leta 2009. godine, onu u Alžiru.

Jovanović je sakupio 10 reprezentativnih mečeva više, ali je zbog male minutaže u Liverpulu i on proredio nastupe po završetku Mundijala u Južnoj Africi. Petrović je samo u ovoj godini upisao pet utakmica za "orlove“, ali je propustio pripreme za narednu sezonu, pošto mu se izjalovio transfer u Vitese.

"Voleo bih da sva trojica što pre pronađu klubove kako bi mogli da igraju i pokaži da li mogu da ačuna na njih za utakmice u kvalifikacijama. Jer, oni su odavno deo ovog tima i na njih se računa“, istakao je Pižon i dodao da će 10. avgusta u Moskvu verovatno voditi i Nenada Tomovića, Slobodan Rajkovića i golmane Damira Kahrimana i Bojana Šaranova, koji su uspešno prošli test na nedavnoj turneji po Aziji.

Susret sa Rusijom trebalo bi da propusti samo Nikola Žigić.

2024 © - Vesti online