Utorak 26.07.2011.
19:12 >> 23:08h
Vestionline

Postignut dogovor Srbije sa KFOR-om

Stefanović je novinarima rekao da je dogovoreno i da se na taj prelaz na administartivnoj liniji sa Srbijom, kao i na prelaz Brnjak, vrate pripadnici kosovske policije srpske nacionalnosti, koji su radili na njima pre nego što je kosovska jedinica Rosa pokušala da preuzme prelaze.

Postignut dogovor: Borislav Stefanović, Erhard Biler i Goran Bogdanović

Dogovor će biti izvršen do sutra ujutru, rekao je Stefanović.

"Predstoji teška noć i nekome može pasti napamet da ponovo jedinice Rose krenu ka severu", upozorio je Stefanović i pozvao okupljene Srbe na severu Kosova da budu budni i dežuraju da se to ne bi desilo.

Premijer Kosova Hašim Tači je ranije danas izjavio je ranije da se specijalna jedinica kosovske policije neće povući dok Granična služba Kosova ne počne normalno da radi na prelazima Brnjak i Jarinje.

Specijalne snage KPS noćas su zauzele administrativne prelaze Jarinje i Brnjak. Prilikom povlačenja kosovskih snaga, došlo je do sukoba u kome je povređen jedan pripadnik KPS, iako je prvobitno javljeno da su među povređenima tri Srba i član kosovske policije.

Povređeni policajac je umro nešto posle 22 sata, a nove informacije o Kosmetu pročitajte ovde.

Dačić: Sukobi na KiM mogu da ugroze stabilnost zemlje

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić upozorio je danas da sukobi na severu Kosova mogu da ugroze bezbednost u Srbiji.

"Živimo u vremenu krhkog mira, dolazimo u situaciju da to može da utiče ne samo na mir na Kosovu, nego i u centralnoj Srbiji", rekao je Dačić za RTV B92 govoreći o najnovijim sukobima kosovske policije i Srba na severu Kosmeta.

Dačić je ponovio da je Srbija spremna za dijalog sa Prištinom, ali da, kako je naveo, ne prihvata ucene i igre iza leđa.

"Da je Priština zauzela administrativne prelaze, 100 odsto bi dobila podršku zemalja koje su priznale Kosovo i to su igre koje se igraju Srbiji iza leđa", ukazao je ministar.

2024 © - Vesti online