Sreda 27.07.2011.
10:50
Vestionline

Nadal neće na egzibiciju u Meksiku

Da je došlo do kršenja prethodno dogovorenog sporazuma, po kom su pred publikom u prestonici ove zemlje trebalo da se sretnu dvojica prvoplasiranih na listi, potvrdio je i predstavnik Majorčanina i član njegovog stručnog štaba Karlos Kosta.

Glasine su lažne

 

Prvi teniser sveta sam kaže da neće igrati u Mesiku. Objavio je tu informaciju na društvenim mrežama Tviteru i Fejsbuku.

 

"Zdravo društvo, vidim da se pitate da li ću igrati egzibicioni meč u Meksiku na kraju godine. Žao mi je što moram da vas razočaram, glasine su lažne. Bez obzira na to, voleo bih da dođem u Meksiko, čuo sam da je tamo prelepo. Da li preporučujete neko mesto", upitao je fanove srpski teniser.

"Nadal će doći u Meksiko Siti, ali bez Srbina! Čuo sam da se priča i najavljuje da će Nadal igrati protiv Novaka, ali to nije istina. Rafa će doći pred kraj sezone u ovaj grad, međutim, imaće drugog protivnika", objasnio je Kosta meksičkim medijima.

To je unelo zabunu u celu priču, jer je samo par dana ranije Alehandro Rohas, prvi čovek Ministarstva turizma zaduženog za aktivnosti u Meksiko Sitiju, do detalja pričao o sudaru Španca i Srbina, poredeći kvalitete dvojice tenisera.

"Dobili smo potvrde od obojice da će doći i igrati, a “Meč za mir”, kako glasi moto ove humanitarne egzibicije, trebalo bi u oktobru ili novembru da bude održan na plaži Zokalo ili kod spomenika Revoluciji", govorio je Rohas, što je potvrdio i gradonačelnik Marselo Ebrard.

Ovakav odnos Nadala prema Novaku samo je kulminacija njihovog narušenog prijateljstva, koje je “uništilo” pet poraza Španca u finalima protiv Srbina. Njihovo druženje iz Bogote, kada su 21. marta igrali prijateljski meč na Estadio el Kampinu pred 15.000 ljudi sada je, čini se, daleka prošlost.

2024 © - Vesti online