Utorak 26.07.2011.
05:01
RTS, Vestionline

Kosmet: Ne dozvolimo da nas proteraju za 24 časa!

Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović
 

- Prenosim vam pozdrave iz Beograda i molim vas da izdržite. Razgovarali smo sa generalom Bilerom i komandantom ove specijalne jedinice (Rose), dogovor je sledeći - ako se Rosa povuče mi ćemo pustiti Kfor da prođe - oni su pod kontrolom Ujedinjenih nacija i treba da ih pustimo. Što se tiče Rose - oni ne mogu da prođu ovuda - to je naš stav i tako će i biti - istakao je Stefanović, što je propraćeno burnim aplauzima okupljenih Srba.

Šef pregovaračkog tima Beograda je zamolio Srbe sa severa Kosmeta da izdrže i da ne pribegavaju nasilju.

- Važno je sledeće - postoji par tačaka na severu KiM koji su od izuzetnog značaja - ovo je jedna od tih tačaka, i tu ste pokazali jedinstvo i da među nama nema razlike. Ne nasedajte na provokacije, biće toga još, ovo je koordinirana akcija. Nemojmo da idemo na nasilje, oni hoće da za 24 sata ovde Srba nema - nemojmo im to dozvoliti. Hvala vam što ste izdržali. Vi samo pustite Kfor da prolazi normalno, ali ostanite budni i narednih dana, kao i noćas.

Pročitajte još:

Goran Bodanović, ministar za KiM

1. Šiptari zauzimaju administrativne prelaze, moguća eskalacija sukoba

 

2. Tačijeve snage forsiraju Jarinje, Srbi traže pomoć Kfora

 

3. Kosmet: Ne dozvolimo da nas proteraju za 24 časa!

 

Ministar Bogdanović je naglasio da Srbija želi da rešava probleme zajedno sa svojim građanima sa severa Kosova.

- Ljudi, ništa bez vaše saglasnosti nećemo uraditi. To što smo s vama pokazuje našu rešenost i odlučnost da sve probleme rešavamo s vama. ko god da ima sumnje da problemi treba da se drugačije reše, ovo je primer da treba dijalogom da se rešavaju. Molim vas, da Kfor može slobodno da se kreće slobodno. A Rosu ne puštamo, nikako - ako bi to dozvolili ne bi imalo svrhe da se dalje borimo - istakao je Goran Bogdanović.

2024 © - Vesti online