Ponedeljak 25.07.2011.
14:13
Beta

Srbiji tek predstoje muke sa Kosmetom

"Očekujem da će se u narednom periodu pojačati pritisak na Srbiju vezano za Kosovo i Metohiju, ali ne tako da će se to postaviti kao uslov za ulazak u EU nego pre svega u smislu normalizacije odnosa između Srbije i Kosova", rekao je Pribićević agenciji Beta.

Još veći pritisak na priznavanje Kosmeta: Ognjen Pribićević

Pribićević je dodao da je taj pritisak i rezultat želje EU da se odnos Beograda i Prištine do kraja normalizuje jer EU svakako ne želi da prima u članstvo zemlje za koje ona smatra da imaju nerešene teritorijalne probleme.

"Mislim, međutim, da će to donekle biti i izgovor, s obzirom na probleme sa kojima se EU suočava, da se u jednom trenutku donekle uspori prijem novih članica", rekao je Pribićević.

Naveo je da će se pritisak na Srbiju posle hapšenja svih haških begunaca pojačavati ali ne tako da Srbija prizna Kosovo, jer pet članica EU nije priznalo Kosovo, pa je samim tim i nelogično očekivati da Srbija prizna, a pet članica ne.

"Očekujem pritisak u cilju normalizacije odnosa sa Kosovom. Očekujem izuzetno težak period za Srbiju u narednih nekoliko godina", rekao je Pribićević.

2024 © - Vesti online