Ponedeljak 25.07.2011.
15:24
Vestionline

Jorgačević: Samo šutirajte, golman je slab

Bojan Jorgačević savetuje crno-bele

Golman Genta kaže da bi baš golmani mogli da budu slaba tačka belgijskog prvaka u predstojećem dvomeču sa šampionom Srbije.

"Stojković i Ilić su kvalitetniji od Mađara Koteleša. On je dobio priliku posle prodaje Kurtoa, koji je bio pola ekipe Genka, iako ima 19 godina. On je u prošloj sezoni spasavao tim kad mu nije išlo, branio za desetku i bio onaj motivacioni faktor ekipe. Mađar nije loš golman, branio je pre godinu i po, ali je imao problem sa papirima pa se preselio na klupu. Danas ima veliki pritisak i zato je malo nesiguran prilikom istrčavanja. To može da se iskoristi", ističe Jorgačević.

Prekid je udarna strana Genka, ali odbrana prekida najslabija, napominje Jorgačević.

"Stručna ekipa Partizana je sigurno dobro otkrila sve mane. Ja ću dodati da su prekidi kapitena Tožera pakao, posebno skraćeni korneri sa desne strane. Može da šutira u gol, ali i da gađa u petercu tri igrača, što je veoma nezgodno za golmane. Uz njega treba zatvoriti De Brujina, ne dozvoliti mu da otvori kontru, jer je tu briljantan", kaže Jorgačević i dodaje da su uz dvojicu vezista, tri špica - Barda, Ogundžimi i Vosen su bolji deo Genka.

2024 © - Vesti online