Ponedeljak 25.07.2011.
12:03
Vestionline, Press

Nenad Krstić: Ne plaši me Novicki

On smatra da ako se naša nacionalna selekcija bude dobro pripremila, neće moći da je ugrozi nijedan pojedinac, pa bio on možda i najbolji evropski košarkaš svih vremena!

Iako će na Evrobasketu Nemačka i Srbija biti u istoj grupi, novi centar moskovskog CSKA ne smatra da su šanse „orlova" značajno opale zbog učešća Dirka Novickog na kontinentalnom prvenstvu.


"To je definitivno otežavajuća okolnost za nas, ali ne bih se sada previše opterećivao time. Ako se spremimo kako treba, ako svi ostanemo zdravi, jedan igrač ne može da nam napravi toliki problem. U ovom trenutku, zapravo, ne bi ni trebalo da razmišljamo o rivalima, već samo o pripremama. O Novickom ćemo pričati kada dođe vreme", poručio je naš reprezentativac.

Izabranici Dušana Ivkovića vratili su se u subotu iz Rotenburga, gde su obavili bazične pripreme za Evropsko prvenstvo, a nakon kraće pauze, rad će nastaviti u vršačkom „Milenijumu". Krstić smatra da je to podjednako važan, ali istovremeno daleko zanimljiviji deo priprema, jer predstoji period u kojem će se više trenirati s loptom, a manje sa tegovima.

"Utisci su stvarno dobri. Imali smo odlične uslove, sve što smo isplanirali to smo i uradili. Imali smo određenih problema sa povredama, ali i to ide nabolje. Novica je počeo da trenira punim intenzitetom, uskoro će i Bjelica, a ostaje da se vidi šta će biti sa Čakarevićem. U Rotenburgu smo dosta toga uradili, akcenat je bio na trčanju i teretani, a sada se okrećemo Vršcu, gde nas takođe čeka važan deo priprema. Više ćemo raditi s loptom, što je nama košarkašima mnogo zanimljivije nego bazični deo priprema", istakao je Krstić.

Mada se poslednji priključio reprezentaciji, kapiten „orlova" kaže da je zadovoljan svojim napretkom, ali i činjenicom da nije imao većih zdravstvenih problema koji bi ga sprečili da uhvati korak sa saigračima.

"Imao sam najdužu pauzu, a tako je bilo i prethodnih godina. Navikao sam da na početku priprema budem za korak sporiji od saigrača, ali sam uhvatio priključak. Mislim da sam dobro odradio ovaj deo priprema. Trudio sam se na svakom treningu, nisam imao većih problema sa povredama, tako da mogu biti zadovoljan onim što sam do sada uradio", rekao je Nenad Krstić.

2024 © - Vesti online