Nedelja 24.07.2011.
21:49
Vestionline

Spasili devojku 20 sati posle udesa vozova

Kineska televizija prvo je javila da je pronađen dečak, ali je kasnije javljeno da je reč o četverogodišnjoj devojčici, javila je agencija AP.

Dete je bez svesti nađeno dok su spasioci pretraživali jedan od vagona, malo pre nego što je čišćenje vagona trebalo da bude završeno.

Spasilačke ekipe uspele su posle 20 sati da izbave dete



"Kada smo ga našli, još je moglo da pomjera ruke", rekao je jedan od vatrogasaca, dodajući da je dete prebačeno u bolnicu.

Nesreća se dogodila pošto je zbog udara groma prekinut dovod struje pa je voz, koji se kretao na liniji gradova Hangdžou i Vendžou u istočnoj provinciji Žeđiang, stao na pruzi, a potom je na njega pozadi naletio drugi voz.

U trenutku sudara voz koji je stajao izletio je iz šina, a dva vagona su sletela sa mosta. U vozu koji je stajao bilo je više od 900 putnika, a drugom više od 500. Kineski predsednik Hu Đintao i premijer Ven Điabao pozvali su na sveobuhvatne napore u spasavanju putnika koji su još zarobljeni u vagonima.
Tri železnička zvaničnika su posle nesreće opuštena i biće otvorena istraga, rekli su zvaničnici. To je prvi put da je brzi voz izletio iz šina od kada je Kina 2007. godine razvila mrežu brzih vozova, koji se kreću brzinom do 250 kilometara na sat.

2024 © - Vesti online