Nedelja 24.07.2011.
19:04
Vestionline

Novo zlato za Amelu Terzić na EP u Talinu!

Ovo je drugo zlato za Terzićevu pošto je u subotu bila najbrža na 3.000 metara.

Terzićeva je u trci na 1.500 metara pobedila najboljim rezultatom sezone od četiri minuta, 15 sekundi i 40 stotinki, ispred Irkinje Siare Megin sa 4:16,82 minuta i Joane Doaga iz Ruminije, koja je zabeležila vreme 4:20,73 minuta.

Šef srpske delegacije na ovom prvenstvu Edin Zuković ocenio je da Amela Terzić imala "sjajan vikend u Talinu, sa rezultatima koje će u našoj zemlji biti teško ponoviti u skorije vreme".

"Očekivali smo jednu medalju, nadali se još jednoj, ali dva zlata su fenomenalno ostvarenje. Amela je danas sve vreme bila u vodećem triju, trčala je sa unutrašnje strane i kontrolisala Irkinju i Rumunku. U poslednjih 120 metara krenula je u žestok finiš i ubedljivo slavila ispred Megin", rekao je Zuković radiju Sto plus.

Osamnaestogodišnja Novopazarka tako je nastavila kontinuitet osvajanja medalja na najvećim juniorskim takmičenjima, pošto je pre dve godine bila treća na Svetskom prvenstvu u Bresanoneu i pobednica Evropskih olimpijskih dana mladih u Tampereu, dok je krajem prošle godine postala i kontinentalna vicešampionka u krosu u Albufeiri. 

2024 © - Vesti online