Nedelja 24.07.2011.
10:20 >> 13:37h
Blic

Majka: Bilo je samo pitanje trenutka

Kako kaže dr Protić: "Svako zadovoljstvo je napunjen pištolj. Svi se njime dodajemo, a nekom će da opali"

Poslednji put su se videle 24 sata pre tragične smrti. "Izgledala je izgubljeno. Njena iznenadna smrt me još nije 'udarila'", rekla je Dženis Vajnhaus.

Kao je rekla, za utehu joj ostaju Ejmine poslednje reči na rastanku tog dana. Kad su se poljubile na stepenicama, Ejmi joj je rekla: "Volim te, mama".

"To su reči koje ću zauvek čuvati i po kojima ću je se zauvek sećati," rekla je skrhano Dženis Vajnhaus.
 

Ubila je mešavina 4 narkotika

 

Engleski magazin "People" (People.co.uk) objavio je da je Ejmi Vajnhaus ubio "masivan koktel" kokaina, heroina, ekstazija i anestetika ketamina. Izvori magazina tvrde da je Ejmi viđena kako kupuje ove narkotike od svog dilera u petak, nešto posle 22.30 sati.

 

Anestetik ketamin ima široku upotrebu u medicini i veterinarstvu, ali se i zloupotrebljava kao narkotik. Hronična zloupotreba ketamina najčešće dovodi do problema sa memorijom. Pošto je sedativ, narkomani ga mešaju sa drugim drogama kako bi poništili to dejstvo. Najčešća je mešavina ketamina i kokaina, takozvani "CK1".

 

Londonska policija je saopštila da obdukcija tela Ejmi Vajnhaus neće biti zakazana pre ponedeljka ujutru, iako se ranije spekulisalo da će to biti urađeno već danas. Samim tim otpada i najavljivana mogućnost da će biti sahranjena danas, u skladu sa jevrejskom tradicijom.

Britanski mediji navode da je Ejmi bila neutešna posle raskida sa dečkom Regom Trevisom (34) prošlog meseca. Trevis, koji je prethodno odbio bračnu ponudu od Ejmi, očajnički je pokušavao da joj pomogne da preokrene svoj život, kažu prijatelji, ali je odustao posle brojnih neuspešnih pokušaja.

Majka Blejka Filder-Sivila, bivšeg muža Ejmi Vajhaus koji služi kaznu od 32 meseca zatvora zbog provalne krađe, strahuje da će njen sin nauditi sebi kada iza rešetaka bude čuo vest o tragičnoj smrti.

- Blejk će se ubiti. Neće moći da preživi bez nje. Biće razoren, totalno i potpuno. Ponovo će se okrenuti samopovređivanju. Moram da pozovem odgovorne u zatvoru i zatražim da ga stave pod prismotru - izjavila je Džordžeta Filder-Sivil britanskim medijima.

Brojni fanovi Ejmi Vajnhaus su i jutros ostavljali cveće i poruke ispred kuće u kojoj je umrla u Londonu.

Oproštaj od Ejmi Vajnhaus
 

Nije doživela treći album

Ejmi je nedavno snimila svoj treći album, ali je izdavačka kuća "Island Records" privremeno stopirala objavljivanje zbog njenog psihičkog i zdravstvenog stanja. Za sada nije pozanto da li će i kada album biti objavljen.

Njen čuveni album "Back to Black" iz 2007. godine je posle vesti o njenoj tragičnoj smrti već u subotu uveče skočio na prvo mesto najprodavanijih albuma na listi iTunesa.

Istovremeno se, kako javlja "Hollywood Reporter", spot za njen sing "Rehab" popeo na 10. mesto na iTunes listi.  

Poslednji nastup

Iako je svoj poslednji koncert "održala" u Beogradu, poslednji nastup Ejmi Vajnhaus imala je na iTunes festivalu u Londonu tri dana pred smrt.

Pojavila se na sceni sa svojim kumčetom Dion Bromfild (15), čiju je muzičku karijeru protežirala.

2024 © - Vesti online