Nedelja 24.07.2011.
09:17
Vesti

Raport Mladiću iz svemira

- Koristim ovu priliku da pozdravim generala i da mu poručim da mu je vojska ostala verna - rekao je Savićević.
 

Uprkos tome što se mnogi u Srbiji, a pogotovo u svetu, ne bi složili sa njegovim gestom, srpski pilot, koji živi i radi u Moskvi, tvrdi da je njegov ratni komandant žrtva medijskog rata protiv Srba.

Saša Savićević


 

- Pozdravio sam komandanta jer znam njegove moralne i vojničke karakteristike i zasluge i upoznao sam ga tokom rata lično. Sve negativno o njemu je proizvod medijskog rata za koji Srbi nisu bili spremni, ali se nadam da će nove generacije izvući pouke iz toga. Taj moj pozdrav je i pozdrav od svih pripadnika VRS - rekao je Savićević, koji je u ruskom avionu leteo sa srpskim grbom na opremi.
 

- Posebno sam srećan što su mi Rusi dozvolili da nosim srpski grb, kao i ikone Svetog Save i svetog Đorđa. Moram da istaknem da je pre mene gore bila Nataša Pavlović iz Čikaga, koju ovom prilikom pozdravljam. Ona je bila prva Srpkinja, a ja prvi Srbin - precizira on i pokušava da prenese osećaj koji piloti dožive u trenutku leta, a posebno kad se Zemlja sagleda kao plava lopta, okružena zvezdama i planetama.

Savićević (desno) sa srpskom zastavom


- Nije bilo straha, ja sam veteran 63. padobranske i rezervni vojni pilot VRS. Kad ima kontrolisane opasnosti, onda je i adrenalin na odličnom nivou. To znaju padobranci i piloti, paraglajderisti, bajkeri, reli vozači... Ako bude uslova, želeo bih da idem u svemir, moj najveći idol je prvi čovek u svemiru Jurij Gagarin - otkriva Savićević.

2024 © - Vesti online