Nedelja 24.07.2011.
08:00
Mondo

Zašto je Pariz najbolji Evropski grad?

Pogled na kraljicu Pariza: Ajfelova kula

Anketa sprovedena na Internetu u kojoj je učestvovalo 5.105 osoba starijih od 18 godina pokazala je da je od svih gradova na svetu najupečatljiviji grad-marka upravo Pariz.

Istraživanje se sprovodi tako što se gradovi ocenjuju u različitim kategorijama, kao što su pozicija, doprinos svetu, kultura, klima, arhitektura, stil života...

Pariz je sinonim za romantiku, omiljena destinacija zaljubljenih parova svih generacija, jedan od evropskih gradova u koje se možete vraćati nebrojeno puta.

Prvo što ćete verovatno poželeti da vidite u Parizu je Ajfelova kula, ali, ako se nađete tamo sa ženom svog života, ipak je nemojte zaprositi na vrhu. Malo originalnosti nikada nije na odmet.

Ako ne odete u Luvr verovatno ćete se kajati godinama. Sledeći na listi muzeja koji obavezno treba da posetite je D'Orsej koji se može pohvaliti najbogatijom kolekcijom dela impresionista.

Odvojite vreme i za obilazak crkve Sakr ker (Sveto srce) koja se nalazi na Monmartru, poznatom i po uličnim slikarima, neizostavnom "dekoru" ovog dela grada.

Iz Pariza ne bi trebalo da se vratite bez kutije poslastica iz La Mère de Famille, prodavnice slatkiša osnovane 1761. godine. U najstarijoj pariskoj radnji ove vrste doživećete neponovljivo iskustvo: praline, bombone, kolači... Čokoladno carstvo čeka na vas.

2024 © - Vesti online