Četvrtak 17.12.2009.
05:04
Vesti

Miraleme, igraj za Dinamo!

Miljenik rođaka u Hrvatskoj: Miralem Sulejmani sa bakom

Naravno, uslov za to je i da hrvatski prvak u poslednjem kolu Grupe A masovnijeg evropskog takmičenja, pred praznim tribinama "Maksimira", osvoji tri boda u duelu sa Temišvarom.


Duel u Zagrebu, ali i onaj u Amsterdamu budno će pratiti i brojna Sulejmanijeva familija nastanjena u prestonici Hrvatske, inače veliki navijači Dinama. Njihova želja? Da Miralem postigne gol i pomogne "modrima" da na proleće igra u Evropi. Tada bi, kažu, bili najsrećniji.


- Ako naš Miki bude igrao protiv Anderlehta, neće se štedeti! I pomoći će Dinamu da prezimi u Evropi - izjavio je za hrvatske medije Miralemov ujak Adnan Dždani, zaposlen u Hrvatskoj železnici, veliki navijač Dinama i Cibone, koji u Zagrebu živi 45 godina.


Poreklom sa Šar-planine


Dždaniji su inače Goranci, poreklom sa Šar-planine. Baka Rukiša u Zagrebu živi od 1966. godine, prima penziju pokojnog supruga od 1.800 kuna. Kaže da živi odlično i da joj ništa ne treba. Nedavno je bila na lakšoj operaciji srca i izvrsno se oseća.

Adnan u Zagrebu živi sa suprugom Ramizom i sinom Ahmetom, te majkom Rukišom, 73-godišnjom bakom Miralema Sulejmanija.


- Miki je bakina dika, velika ljubav - kaže gospođa Rukiša, koja na zidu dnevnog boravka ima nekoliko Miralemovih fotografija.


- Poslednji put bio je kod nas u oktobru, kada je igrao za Srbiju protiv Hrvatske u Varaždinu. Posle utakmice svratio je do nas. Zlatan je dečko, privržen porodici, uvek pita treba li nam nešto...

2024 © - Vesti online