Sreda 16.12.2009.
20:37
Tanjug

Lapovo: Još nema kraja pregovorima

Radnici koji zahtevaju isplatu plata za 11 meseci ove godine, uplatu doprinosa za penziono osiguranje i pokretanje proizvodnje ni u sredu se nisu dogovorili sa vlasnikom o potpisivanju sporazuma koji bi rešio njihove zahteve i omogućio deblokadu pruge na Koridoru 10.

Kako je Tanjugu u sredu uveče rekao zamenik predsednika Samostalnog sindikata Dragiša Biočanin, direktor Velimir Radenović posle konsultacija sa većinskim vlasnikom Milomirom Joksimovićem, ponudio je danas radnicima sporazum o ispunjavanju njihovih zahteva, koji je u odnosu na pregovore od pre dva dana proširen za dve tačke.

Radnici "1. maja" ne oduastaju od svojih zahteva

"Radnici su delimično prihvatili predlog vlasnika tako što su pristali da povuku izvršne sudske presude, ali pod uslovom da vlasnik plati sudske troškove u ukupnom iznosu od više od milion dinara za 69 radnika", rekao je Biočanin.

On je dodao da radnici ne prihvataju da se u sporazum unese tačka kojom vlasnik praktično preti zaposlenima stečajem. Slučaj lapovačkog "Prvog maja" se ne završava jer sada o predlogu radnika na ponuđeni sporazum treba da se izjasni većinski vlasnik Milomir Joksimović, zvani Miša Omega. Radnici ostaju pri odluci da do konačnog potpisivanja sporazuma i isplate zaostalih zarada neće prekinuti blokadu pruge na stanici Lapovo-varoš.

2024 © - Vesti online