Četvrtak 21.07.2011.
19:02 >> 22:00h
Vestionline

Vojvodina i Rad ispali iz Lige Evrope!

Novosađani su u revanšu drugog kola kvalifikacija kod kuće izgubili od, kako se mislilo, nejakog Vaduca rezultatom 3:1 (0:1), iako su iz prvog duela u Lihtenštajnu imali dva gola prednosti. Vaduc je otišao dalje zahvaljujući golu više u gostima i u narednom kolu igraće sa Hapoelom iz Tel Aviva.

Vaduc je poveo preko Cvetinovića u 10. minutu, a Marenda je u 78. minutu uvećao tu prednost na 2:0. I taman kada je Čović u 87. minutu smanjio vođstvo Vaduca na 2:1, što bi Vojvodinu odvelo dalje, Merenda je stupio na scenu i u sedmom minutu zaustavnog vremena savladao golmana Supića i doneo neopisivu radost ekipi iz Lihtenštajna.
 

Fudbaleri Rada završili su takmičenje u Evropi pošto u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope nisu uspeli da nadoknade gol prednosti Olimpijakosa iz Volosa iz prvog susreta u Beogradu.

Meč u Grčkoj završen je rezultatom 1:1 (0:0), iako su "građevinari" od 47. minuta imali prednost od 1:0, nakon gola Nemanje Kojića.

Ipak, u 79. minutu, posle prekršaja Danilovića, Martin sa bele tačke donosi izjednačenje, što je domaćinu bilo sasvim dovoljno za prolaz u treću rundu. Grci su od 85. minuta igrali sa 10-oricom igrača, nakon što je Sankre dobio drugi žuti odnosno crveni karton, ali se rezultat susreta nije menjao.

Olimpijakos će u narednoj rundi igrati protiv Diferdanža, koji je eliminisao Levadiju ukupnim skorom 1:0 (u prvom meču 0:0).

2024 © - Vesti online