Četvrtak 21.07.2011.
08:45

Goran Hadžić u petak u Hagu

Goran Hadžić prilikom hapšenja
 

Hadžić se pismeno odrekao prava na žalbu o izručenju, izjavio je njegov advokat Toma Fila. Fila je ispred Specijalnog suda, posle posete svom klijentu, novinarima rekao da će Hadžić biti prebačen u Hag u petak, posle posete familije.

On je naveo da su Hadžića danas posetili sestra Goranka, kćerka i sin, a da će ga vanbračno dete i ostatak uže porodice posetiti sutra. Fila je dodao da ne zna pol ili uzrast Hadžićevog vanbračnog deteta, kao i "bilo šta drugo o detetu".

On je istakao da se Hadžić za sada nije izjasnio o optužnici, kao i da je sa svojim klijentom razgovarao o timu za odbranu u Hagu odnosno da će ga braniti neko iz njegove advokatske kancelarije.

Advokat je rekao da Hadžić pri hapšenju nije bio naoružan, da nije pružao otpor i da nije imao lažnu ličnu kartu, ali da je imao lažni identitet.

"Imao je ličnu kartu koju je dobio kao srpski državljanin kada je došao u Srbiju", rekao je advokat.

Prema njegovim rečima, sa Hadžićem se dobro postupa u Specijalnom sudu i objašnjeni su mu uslovi boravka u zatvoru u Ševeningenu. On je naveo da su lekari u Specijalnom sudu utvrdili da je Hadžić u dobrom zdravstvenom stanju, kao i da tačno zna za šta je tužen i koji će dokazi biti izvedeni.

"Netačno je da je Hadžić radio za hrvatsku obaveštajnu službu", rekao je Fila i dodao da bi mu to pomoglo u odbrani da je tačno.

Fila nije želeo da da govori o tome kako je Hadžić pronađen uz napomenu da je to pitanje za Bezbednosno-informativnu agenciju (BIA), ali je dodao da "nije bilo nikakvog Modiljanija".

Fila je novinarima kazao i da je video Hadžića isprebijanog 1991. godine na Plitvičkim jezerima i ubzo nakon toga u Zagrebu, kao i da ne može da priča o njegovom daljem kretanju.

Nekadašnji predsednik bivše Republike Srpske Krajine uhapšen je u sredu ujutro u rejonu Fruške gore, posle sedam godina skrivanja. On je pred Haškim tribunalom optužen za zločine nad Hrvatima i drugim nesrbima u istočnoj Slavoniji od 1991. do 1993. godine.

2024 © - Vesti online