Sreda 20.07.2011.
14:41
Beta

Tužilaštvo traži oduzimanje imovine Šarića i Lončara

Hapšenje Duška Šarića u Podgorici 

Tužilaštvo predlaže privremeno oduzimanje imovine i Jovice Lončara iz Pljevalja, koji je zajedno sa Šarićem optužen za pranje novca zarađenog od šverca kokaina, potrvdila je Čarapić podgoričkim Vijestima.


U Višem sudu u Bijelom Polju u poneđeljak je počelo suđenje Šariću i Lončaru. Tužilaštvo u zahtevu podnetom Višem sudu u Bijelom Polju traži oduzimanje 99 mašina, buldožera, bagera, utovarivača, dve fabrike za beton, šest automobila i dva autobusa.


Zahtev je podnet i za oduzimanje zemljišta, poslovne zgrade u kojoj su pljevaljska diskoteka "Municipium" i noćni klub "4 sobe", benzinske pumpe, stanova, zgrada i akcija dnevnog lista "Pobjeda".

U obrazloženju zahteva tužilaštva navodi se da imovina firmi, čiji su osnivači Šarić i Lončar, "daleko premašuje legalne prihode", zbog čega postoji sumnja da je "imovina stečena nezakonito".


Prema optužnici, Šarić i Lončar optuženi su da su preko nekoliko firmi i banaka u platni promet Crne Gore uneli 21,35 miliona evra od šverca droge i da su taj novac potom uložili u "Mat kompani".

2024 © - Vesti online