Sreda 20.07.2011.
02:43
Beta

Vraćanje otete imovine do 2014.

Goran Radosavljević

Radosavljević je u intervjuu za “Večernje novosti“ rekao da je planirano da zakon bude donet u septembru, a da počne da se primenjuje krajem ove godine.

Radosavljević je rekao da će tada početi rok od godinu dana u kojem raniji vlasnici i njihovi naslednici treba da podnesu zahtev za vraćanje oduzete imovine.

"Za imovinu za koju nije moguć povraćaj u naturi, predviđeno je finansijsko obeštećenje za koje država planira da izdvoji, prema procenama, oko dve milijarde evra", rekao je Radosavljević, državni sekretar u Ministarstvu finansija.

Radosavljević je izneo da će podaci o imovini koja ne može da se vrati u naturi i njenoj vrednosti, biti poznati tek 2014. godine.

Naveo je da će se vraćati sve što je fizički moguće - poljoprivredno, šumsko, građevinsko zemljište, stanovi, lokali i poslovne zgrade.

Gleda se današnji status zemljišta


Upitan o tome šta će se desiti ako je zemljište oduzeto kao poljoprivredno, a danas je to građevinsko zemljište u "ekstra zoni", Radosavljević je rekao da to treba da se vrati u stanju u kakvom je danas, a ako vlasnik hoće da gradi, moraće da plati ono što je predviđeno propisima.

2024 © - Vesti online