Četvrtak 17.12.2009.
10:22 >> 21:11h
Tanjug, Fonet

Dogovor taksista i Vlade Srbije

Taksisti: Nema uvođenje fiskalnih kasa do 1. marta naredne godine
 

Sporazum su u ime Vlade Srbije potpisali ministri infrastrukture i trgovine i usluga Milutin Mrkonjić i Slobodan Milosavljević.

Priveden jedan taksista

 

Taksisti, koji su blokirali Nemanjinu ulicu, oko 18:30 pokušali su da blokiraju raskrsnicu sa Ulicom Kneza Miloša, ali je policija intervenisala.

 

Organi reda priveli su jednog taksistu bez primene sile.

Nakon dogovora koji je postignut posle višesatnih pregovora i celodnevne blokade saobraćaja u glavnom gradu, taksisti će se povući sa ulica i u petak će normalizovati rad.

Taksisti su ranije u četvrtak krenuli sa više destinacija u gradu u protestnu vožnju ka sedištu Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici.

Nešto posle 11 časova počeli su pregovore sa predstavnicima nadležnih ministarstava u zgradi Vlade. Oko 4.000 taksista učestvovalo je u protestu u Nemanjinoj ulici.
 

Taksisti su tražili ukidanje obaveze uvođenja fiskalnih kasa do januara 2013. godine, utvrđivanje minimalne cene usluge taksi prevoza, ukidanje takse na luksuz i plin prilikom registracije vozila, izmene pravilnika o vođenju putnih naloga, kao i pojeftinjenje svih vrsta ekoloških goriva za taksi vozače i autoprevoznike.

Jedan od zahteva je i uklanjanje "divljih" taksista i uvođenje članova sindikata "Nezavisnost" u radnu grupu za izradu pravilnika vezanih za Zakon o bezbednosti saobraćaja.


U generalni štrajk taksi vozača i autoprevoznika stupile su sve taksi asocijacije i udruženja u 21 gradu širom Srbije - Beogradu, Pančevu, Nišu, Kragujevcu, Čačku, Vranju, Smederevu, Šapcu, Loznici, Požarevcu, Ivanjici, Sremskoj Mitrovici, Zrenjaninu, Kraljevu, Užicu, Kikindi, Novom Pazaru, Smederevskoj Palanci, Novom Sadu, Kruševcu i Leskovcu. 

2024 © - Vesti online