Utorak 19.07.2011.
18:13
Beta

Vanredno stanje u Mitrovici zbog nestašice vode

Kosovska Mitrovica
 

Opštinsko veće Kosovske Mitrovice proglasilo je vanredno stanje i formiralo štab za vanredne situacije koji će učiniti sve da građani severne Mitrovice i Zvečana, koji dobijaju vodu iz južne Mitrovice, imaju vodu.

Predsednik kosovskomitrovačke opštine Krstimir Pantić rekao je da grad u poslednjih nekoliko dana dobija minimalne količine vode i to sa pritiskom koji je dovoljan samo za potrebe Bošnjačke mahale. Ta mahala je na najnižoj koti u severnoj Mitrovici.

"Zato u pojedinim delovima grada gde žive Srbi vode u toku dana ima samo sat vremena", kazao je Pantić.

On je dodao i da su inspekcijske službe na terenu i da će građani koji nenamenski troše vodu biti rigorozno kažnjeni. Mitrovčani se godinama suočavaju sa nestašicom vode i višesatnim restrikcijama. Od dolaska međunarodnih mirovnih snaga vode ima samo danju uz višečasovne prekidie a na višim kotama u gradu vode nema i po nekoliko dana.

Rešenje je, kažu nadležni u Vodovodu i gradovima na severu Kosova, izgradnja novog regionalnog vodovoda za Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Zubin Potok.

Slična situacija je i u Gračanici i okolnim selima gde su već mesec dana višečasovna isključenja vode svakodnevna i redovna pojava.

2024 © - Vesti online