Sreda 20.07.2011.
08:00
Mondo

Na Mikonosu najluđi noćni provod

Predivna panorama Mikonosa
 

Kroz istoriju stanovnici Mikonosa su se borili sa nemaštinom, a većina se bavila ribarstvom. Nagli razvoj turizma pretvorio je Mikonos u najskuplje ostrvo u Grčkoj. To je mesto gde svako može da se zabavi, a posebno oni željni dobrog provoda i ludog noćnog života.

Noćni život je toliko dobar da mnogi ovo ostrvo porede sa Ibicom. Od poznatih klubova na Mikonosu ne bi trebali da propustite Argo, Kavo Paradiso, Aigli i Pieros (poznat kao klub sa transvestitskim predstavama). Osim klubova, zabave se organizuju i na plažama što takođe može da bude pravi doživljaj.

Osim noćnog provoda, Mikonos nudi mnoštvo lepih plaža poznatih po zlatnom pesku i kristalno bistrom moru. Većina plaža nalazi se na južnoj strani ostrva što je dobro, jer su tako zaštićene od jakih udara vetra.

Ljubitelji kulture i istorije ne bi smeli da propuste obilazak Mikonos vetrenjača koje su izgrađene još u 16. veku kao ni posetu naselju Mala Venecija, smeštenom uz samo more.

U Arheološkom muzeju, možete da vidite skulpture, keramiku i nakit napravljen od materijala sa ostrva, a Egejsko- pomorski muzej nudi bogatu zbirku brodova.

2024 © - Vesti online