Utorak 19.07.2011.
02:21
Blic

''Na izbore u tri kolone i bez napadanja''

Ljajić, predsednik Socijaldemokratske partije, u intervjuu za dnevni list "Blic" od utorka rekao je da bi stranke na vlasti trebalo da se grupišu oko Demokratske stranke, Socijalističke partije Srbije i Ujedinjenih regiona Srbije.

Samo bez napadanja: Rasim Ljajić

"Još je rano za bilo kakvu definitivnu odluku. Više puta sam ponavljao da ćemo prvo razgovarati s DS-om, našim strateškim partnerom, a onda i sa URS-om", rekao je Ljajić govoreći o predizbornim koalicijama.

Upitan da li je moguća koalicija njegove partije sa opozicionom Srpskom naprednom strankom, Ljajić je rekao da će SDP na čijem je čelu deliti sudbinu koalicije koju bude napravila pre izbora.

"Ako budemo išli samostalno na izbore sigurno ćemo pričati sa svima koji dobiju izborni legitimitet", rekao je Ljajić govoreći o izborima.

Na pitanje o poslednjem haškom optuženiku koji je na slobodi Goranu Hadžiću, Ljajić, koji je i šef Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom, rekao je da ne može da precizira kada će on biti uhapšen, ali da veruje da su njegove mogućnosti za skrivanje sve manje.

"Za njega je najbolje da se dobrovoljno preda", rekao je Ljajić.

2024 © - Vesti online