Sreda 16.12.2009.
15:31
Tanjug

Održana prva sednica Vlade Vojvodine

Predsednik Vlade Vojvodine: Bojan Pajtić
 
Utvrđen je predlog pokrajinske skupštinske odluke o donošenju strategije razvoja turizma kojom je definisana vizija turističkog razvoja pokrajine na modernim tržišnim osnovama, na osnovu polazišta iz Strategije razvoja turizma Srbije do 2015. godine.

Cilj je brže uključivanje Vojvodine, kao turističke destinacije, na domaće i posebno na inostrano tržište. Akcioni plan, sa učesnicima turističke politike i rokovima za njegovu realizaciju, određuje dva ključna buduća pravca delovanja - a to su izgradnja turističkog brenda i unapređenje primene marketing koncepcije kako na nivou poslovne, tako i turističke politike.

Pokrajinska Vlada razmatrala je informaciju o osnivanju Društva za upravljanje razvojem turističkog prostora "Park Palić", čiji su osnivači Vlada Srbije, Vlada Vojvodine i Opština Subotica. Jedna od glavnih aktivnosti preduzeca je saniranje i briga o jezeru Palić i zaštićenom Parku prirode "Palić". Vlada Vojvodine zadužila je Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine i održivi razvoj da, u ime Vlade Vojvodine kao jednog od osnivača, koordinira aktivnosti ovog preduzeća na upravljanju razvojem tog poznatog turističkog prostora.

Zadužena je Direkcija za robne rezerve Vojvodine da za potrebe Studentskog centra u Novom Sadu, preko Gradske uprave za zdravstvo Novog Sada, za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i za zaposlene u Gradskom saobraćajnom preduzeću "Novi Sad", obezbedi donaciju u vidu antibakterijskog gela, a za predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo" četkice za zube.

Pored toga, preko Direkcije za robne rezerve Vojvodine obezbeđen je, takode u vidu donacije, ogrev za manastir "Beočin Ekatarina". U manastiru žive i rade monahinje, koje su starije i narušenog zdravlja. Kako je navedeno u saopštenju, vrednost donacija iznosi više od 7,7 miliona dinara.

2024 © - Vesti online