Ponedeljak 18.07.2011.
14:07
Vestionline, Beta, Blic

Hadžić nije uhapšen

Spekulacije ne doprinose hapšenju Hadžića: Ivica Dačić

Ministar Dačić izjavio je da nije istina da je uhapšen bivši predsednik Republike Srpske Krajine, optužen za ratne zločine, Goran Hadžić i ocenio da plasiranje takvih tvrdnji predstavlja direktnu smetnju akcijama koje se preduzimaju za njegovo hapšenje.

Dačić je rekao da objavljivanje takvih tvrdnji predstavlja slanje poruke onima koji učestvuju u Hadžićevom skrivanju da uskoro može biti uhapšen.

I direktor policije Milorad Veljović rekao je agenciji Beta da nema informaciju da je Hadžić uhapšen. “Ako nešto bude bilo, čuće se“, rekao je Veljović.

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić takođe je demantovao ovu vest.

“Nemam informaciju da je uhapšen Goran Hadžić, naprotiv, imam informaciju da nije, proveravao sam i rekli su mi da nije uhapšen“, rekao je Vekarić.

Celo prepodne Srbijom su kružile glasine kako je kasno sinoć u manastiru Krušedol uhapšen poslednji haški begunac.

Hag tereti Hadžića za Vukovar


Haški tribunal tereti Hadžića za ratne zločine u Vukovaru tokom ratnih dešavanja devedesetih godina, odnosno za progon Hrvata iz istočne Slavonije, za ubistva, mučenja i pljačku napuštenih hrvatskih kuća.

 

Hadžić je nestao sredinom jula 2004. sa svoje tadašnje adrese u Novom Sadu, nakon što je Beograd primio optužnicu iz Haga, u kojoj je traženo i njegovo izručenje u roku od 72 sata.

2024 © - Vesti online