Nedelja 17.07.2011.
11:15
Vestionline

Nalbandijan: Možemo da pobedimo Srbiju

Optimista - David Nalbandijan

"Nadam se da će atmosfera biti odlična u dvorani. Nažalost, znam jako malo o Srbiji. Opet, sve što znam to je ono što mi je Nole ispričao. Pravi je ambasador vaše zemlje širom sveta", rekao je Nalbandijana za "Večernje novosti".

"Ako pobedimo Srbiju i plasiramo se u finale, biće to bolje i luđe i od plivanja sa ajkulama, skakanja bandžijem, vožnje relija", dodaje Argentinac.

Nalbandijan veruje u kvalitet svoje reprezentacije.

"Naša prednost je kvalitet tandema koji činim ja sa Huanom Martinom del Potrom. Ako nas dvojica budemo zdravi i spremni, ubeđen sam da možemo da pobedimo Srbiju na bilo kojoj podlozi . Argentina je reprezentacija koja je spremna na najneizvesnije završnice i žestoko nadmetanje. Proteklih deset godina igrali smo u svetskoj grupi Dejvis kupa i nikada nismo završavali učešće pre četvrtfinala. Iskustvo je na našoj strani".

Argentinac odlično poznaje sprske igrače.

"Odlično ih poznajem srpske tenisere. Đoković, na primer, izuzetan je teniser, odličan u svim segmentima igre, i nalazi se u životnoj formi. Troicki i Tipsarević su veoma dobri i agresivni takmičari. Zimonjić je na ATP turu skoro deset godina, igra na visokom nivou i pravi je majstor u dublu".

Teniser koji je prvi pobedio i Federera i Nadala na jednom turniru smatra da Đoković može da bude prvi reket sveta još dugo vremena.

"To je veoma teško predvideti. Ali mislim da ima odlične preduslove da nastavi sa vladavinom i da bude kralj svetskog tenisa još dugo vremena. Jasno je svima da zaslužuje to mesto. Do sada u sezoni bio je neverovatan, izgubio je samo jedan meč i zaista mu najiskrenije čestitam na tome".

2024 © - Vesti online