Nedelja 17.07.2011.
10:12
Vestionline

Urugvaj izbacio Argentinu na penale

Argentina je ponovo razočarala svoje navijače, ali sada više nema popravnog na ovogodišnjem ''Kopa Amerika'', na kojem su "gaučosu" bili domaćini. Mesija i drugove Urugvajci su poslali kući boljim izvođenjem jedanaesteraca - 5:4, a u regularnom toku i posle produžetaka bilo je 1:1. 

Urugvaj je poveo već u 6. minutu kada je kada je posle slobodnog udarca Forlana, Dijego Perez zatresao mrežu ''gaučosa''. Ipak, vrlo brzo je usledilo i izjednačenje. U 18. minutu karakterističan prodor Mesija, centaršut ka Iguainu koji je glavom savladao Musleru - 1:1.

U finišu prvog poluvremena Urugvajci su ostali bez isključenog strelca prvog gola Dijega Pereza, ali ni to nije pomoglo Argentini da dođe do polufinala. Naprotiv, u finišu regularnog toka meča i oni su ostali sa desetoricom zbog isključenja Maskerana.

Iguain je ipak mogao da Argentini donese pobedu pre penal serije, ali je Urugvajce spasila stativa. Kazna za taj promašaj brzo je usledila, a tragičar je Karlos Tevez koji u trećoj seriji nije pogodio mrežu. Urugvajci su bili sigurni i plasirali se u polufinale.

Uzbudljivo je bilo i u duelu Perua i Kolumbije. Peruanci su posle produžetaka slavili sa 2:0, ali je moglo da bude mnogo drugačije da je Radamel Falkao u 66. minutu realizovao penal za Kolumbiju.

Večeras se igraju preostala dva četvrtfinala, a sastaju se: Brazil - Paragvaj i Čile - Venecuela.

2024 © - Vesti online