Nedelja 17.07.2011.
06:12
Beta

Kvadriga odustala od nagrađivanja Putina

"Stabilizovao svoju zemlju, vodi je ka stabilnosti i prosperitetu u skladu sa nacionalnim identitetom": Vladimir Vladimirovič Putin

"Kvadriga se izvinjava svim uključenim osobama... i prisiljena je, na veliko žaljenje, da odustane od dodeljivanja nagrade... zbog sve većeg pritiska koji je postajo nepodnošljiv i koji je pretio da izazove dodatne neprijatnosti", navela je ta organizacija u saopštenju.

Odluka organizatora Kvadrige da odustanu od dodeljivanja nagrade Vladimiru Putinu neće uticati na odnose Rusije s Nemačkom i Moskva će se s poštovanjem odnositi prema odlukama te organizacije, rekao je danas portparol ruskog premijera Dmitrij Peskov.

"Poštovaćemo svaku odluku te organizacije. To nema nikakve veze sa rusko-nemačkim odnosima", kazao je on.

Nagradu Kvadriga svake godine dodeljuje nemačko udruženje Verkštat Dojčland ličnostima koje su pokazale građansku hrabrosti, a Putin je tu nagradu trebalo da preuzme 3. oktobra na Dan nemačkog jedinstva.

On je po oceni dvadesetočlanog žirija stabilizovao svoju zemlju, a i dalje je vodi ka stabilnosti i prosperitetu u skladu sa nacionalnim identitetom.

Ranije su ovu nagradu dobili Mihail Gorbačov, Vaclav Havel,Helmut Kol,Gerhard Šreder i drugi ugledni političari.

2024 © - Vesti online