Petak 15.07.2011.
18:39
Alo!

Učesnica rijalitija iz Srbije organizator šverca kokaina!

Kokain bio sakriven u zidovima kofera
 

Kako piše beogradski “Alo!”, ona je svom prijatelju, izvesnom Novosađaninu T. G. (30), omogućila da besplatno ode u Peru na odmor na koji je ovaj mladić poveo i svoju prijateljicu i sugrađanku M. K. (20). U Peruu ih je dočekao izvesni Srđan, koji živi u Ekvadoru i koji se predstavio kao brat poznate TV zvezde koja je Novosađanima poklonila putovanje.


Po povratku s odmora, prilikom presedanja na aerodromu u Milanu, dvoje Novosađana je uhapšeno jer je u njihovim koferima pronađeno 1,7 kilograma kokaina!

Koferi - paklen poklon

- Taj Srđan je mom sinu i njegovoj drugarici dao luksuzne kofere i rekao im da svoje stvari prepakuju, jer je ružno da nose torbe koje su poneli. Let im je bio otkazan, pa su naredna tri dana ostali u hotelu - priča otac, dodajući da su avionom kasnije odleteli u Milano, gde ih je sačekao neki nepoznati čovek i rekao da ga je Srđan iz Perua angažovao kako bi im pomogao da prenesu prtljag i obezbedio hotelski smeštaj do leta u Beograd.


Akteri ove strašne avanture nisu ni slutili da će po dolasku u Italiju u njihovom prtljagu policija pronaći oko 1,7 kilograma kokaina skrivenog u zidovima tri kofera koja su dobili na poklon.


- Tokom noći, u sobu su upali karabinjeri, koji su na licu mesta isekli njihove kofere u čijim stranicama se nalazila droga. Moje dete i njegovu drugaricu su odmah uhapsili i odvezli u zatvor u San Vitoro - priča otac T. G.

Priznao zbog manje kazne

- Mog sina je advokat po službenoj dužnosti posavetovao da prizna da je učestvovao u prenošenju narkotika kako bi mu ublažili kaznu koja mu je izrečena. U slučaju da je tvrdio da nije upoznat s događajem, bio bi osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju do osam godina, kako je zahtevao italijanski javni tužilac - kaže otac u razgovoru za “Alo!”.


Nakon što je tri meseca provela u zatvorskoj ćeliji, nesrećna devojka je puštena na slobodu, i to zahvaljujući advokatu Gordani Kozlovački-Pazini, koja je italijanskom sudiji pružila dokaze da njena klijentkinja nije znala šta se pored ličnih stvari još nalazi u koferima. Nakon ročišta sudija Marija Gracija Domenika objavila je da devojka nije počinila nikakav zločin, pa će biti puštena na slobodu, dok je T. G. osuđen na četiri godine zatvora.

2024 © - Vesti online