Subota 16.07.2011.
08:00
smedia.rs

Koliko minuta traje idealan seks?

I kratko može da bude slatko
 

Australijski naučnici možda su došli do nečega čime se muškarci baš i ne mogu pohvaliti. Dok bi većina njih radije imala koji minut seksa više, ženama je gotovo potpuno svejedno ako se stvar završi trenutno, važno je da je bilo eksplozivno.


Ova studija je prva u nizu proučavanja idealnog trajanja polnog odnosa, pri čemu se misli samo na deo sa penetracijom, bez predigre. Slučajni uzorak Amerikanaca i Kanađana pokazao je da je seks u trajanju između sedam i 13 minuta sasvim zadovoljavajući. Seks kraći od tri minuta čini im se apsolutno nezadovoljavajućim, dok svaki minut iznad trinaestog smatraju gubljenjem vremena.


Nerealna očekivanja

Svrha studije bila je pokazati parovima da su njihova očekivanja u vezi sa seksom nerealna, što se nadovezuje na tvrdnju da je samo dugotrajan seks ono što ima lekovit učinak na telo. Ako parovima "škripi" na seksualnom planu, na takav su ih način bilo umirili, bilo utešili.


Kvalitet bitniji od kvaniteta

Prema mašti mnogih, idealan muški seksualni lik bi trebalo da ima veliki penis, u kompletu sa čeličnom erekcijom, koja bi morala trajati od sutona do svitanja. Zanimljivo je da je takva predstava ukorenjena kod oba pola i objašnjava mnoge seksualne disfunkcije, što nije nimalo neobično.


Doktorka Džejn Hauard, seksualni terapeut iz Brizbejna kaže da postoji raskorak između muškog i ženskog shvatanja seksualnosti. Žene se, prema ovom istraživanju, zadovolje prilično brzo, dok je muškarcima potrebno znatno više vremena i često ostanu "žedni kraj bunara punog vode".

2020 © - Vesti online