Petak 15.07.2011.
12:35
Vestionline, Blic

Stanojević: Nije ni Genku svejedno

Aleksandar Stanojević

"Dobili smo najtežeg protivnika kog smo mogli da dobijemo, jednostavno to je tako. Sa druge strane, ne možemo da uđemo u Ligu šampiona a da svakog dobijemo sa po 3:0. Dobra strana je što oni nisu u jeku prvenstva, pa smo bar sa Genkom ravnopravni sa te strane. Analiziraćemo ih, videti šta su uradili u prošlom periodu i polako se spremiti za njih. Genk igra odlično kod kuće, vrlo su dobri pred svojim navijačima pa bih ja, iskreno, više voleo da se prvi meč igra u Beogradu, ali dobro. Izbacili smo prošle godine Anderleht, sada je ponovo belgijski tim naš rival, ali ne u poslednjem kolu. Kada sakupimo malo više informacija, znaćemo konkretnije šta nam je tačno činiti. Sigurno da i njima nije svejedno što su dobili za rivala Partizan", rekao je Stanojević, priznavši da je na žrebu priželjkivao Malme, ili nekog "srednjeg protivnika".

On je dodao i da mu je bar jedna želja ispunjena na žrebu:

"Najmanje sam priželjkivao Plzen. Bolje i Genk, iako ima najveći koeficijent, nego Plzen. Mi se svakako nećemo prilagođavati rivalu, mi imamo svoj pravac, ne funkcionišemo od danas do sutra, već gledamo da svojim stilom ostvarimo uspeh", rekao je Stanojević dodavši da je u nastavku prelaznog roka za crno-bele prioritet još jedan igrač koji nastupa na mestu štopera. 

Stanojević je rekao i da ne zna mnogo o Genku.

"Odmah krećemo sa prikupljanjem informacija, zvaćemo sve koji nešto mogu da znaju. Videću i da ih ja gledam negde uživo. Kroz tu analizu ćemo videti kakvi su u gostima, mada sam čuo da su bolji kada igraju kod kuće", rekao je Stanojević i dodao da očekuje špijune u Makedoniji.

"Predpostavljam da će poslati nekoga u Skoplje, tako da ćemo morati malo da skrivano karte, ali ne previše".

Šta je rekao Krstajić?

"Direktor je rekao da sigurno prolazimo. Ako pođemo Genk 100 posto ulazimo u Ligu šampiona pošto ćemo onda dobiti lakšeg protivnika u plej – ofu".

2024 © - Vesti online