Četvrtak 14.07.2011.
22:48
Beta

Džudžević: Država mi izbušila gume

Ljut na državu: Esad Džudžević

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je juče bio šokiran napadom na njegov automobil koji je, kako je naveo, naručen od najviših državnih vlasti zbog stava da je Bošnjacima u poslednje dve i po godine onemogućeno ostvarivanje Ustavom garantovanih prava.

Napad je politička opomena i naručile su ga najviše državne vlasti, rekao je Džudžević i dodao da napad smatra pretnjom i opomenom.

Džudžević je kazao da će dolaziti na sednice i koristiti sva prava poslanika, ali da neće učcestvovati u radu odbora i glasanju, već će pažnju posvetiti radu sa građanima.

Prema njegovim rečima, odluka da ne bude više član vladajuće koalicije je njegov lični stav, a da će tokom vikenda biti održana sednica predsedništva Bošnjačke liste.

Džudžević je kazao da je od policije dobio izveštaj sa uviđaja, u kome se navodi da su gume izbušene na profesionalan način.

"Procena policije a i moja procena je da to nisu uradili huligani nego da je to bio planski organizovan napad na automobil", kazao je Džudžević i dodao da će njegov rad u parlamentu biti zamrznut sve dok se ne otkrije koje je isekao gume na automobilu i dok ne počnu da se ostvaruju garantovana prava Bošnjaka u Srbiji.

On je podsetio da je 10 godina poslanik i da se u Beogradu, do juče, osećao kao u svojoj državi.

2024 © - Vesti online