Četvrtak 14.07.2011.
18:43
Beta

Još jedno hapšenje u HDZ-u

Još jedno hapšenje zbog afere "Fimi medija"

Prema nezvaničnim informacijama hrvatskih medija, osumnjičena je za umešanost u izvlačenje desetina miliona kuna iz državnih firmi i ministarstava preko privatne agencije "Fimi medija" po kojoj je afera i dobila ime, a o čemu je već nekoliko puta bila ispitana.

Istragom u tom slučaju od ranije je obuhvaćeno 13 osoba, među kojima su bivši premijer Ivo Sanader i bivši šefa carine i blagajnik HDZ-a Mladen Barišić.

Hrvatski mediji navode da je Branka Pavošević bila odan kadar Ive Sanadera čije se izručenje iz Austrije očekuje vrlo brzo, a po nalogu Hrvatske koja ga u više slučajeva tereti za zloupotrebe položaja i ovlašćenja.

Navodno je glavni osumnjičeni u aferi "Fimi medija" Mladen Barišić u istrazi upravo Branku Pavošević naveo kao osobu koja je raspolagala crnim fondom HDZ-a u koji se mesečno preko Barišića slevalo između 100.000 i 200.000 kuna.

Pavošević je bila šefica računovodstva HDZ-a od 2003. do 2008. godine, kada je smenjena nakon što je Državna revizija otkrila nepravilnosti u finansijskom poslovanju te stranke.

2024 © - Vesti online