Četvrtak 14.07.2011.
11:13
Blic

I Ivan Bogdanov želi narukvicu

Njegov branjenik Nemanja Govedarica predočio je sudskom veću da je Bogdanov, neosnovano, već dva meseca u pritvoru i da bi trebalo da mu se odredi mera elektronskog nadzora, odnosno postavi narukvica na nogu, piše ''Blic''.

Ivan Bogdanov

- Ne želim da se u javnosti stvori svest da se Bogdanovu sudi zbog nereda u Đenovi. On je tamo već osuđen na zatvorsku kaznu koja je preinačena u petogodišnju zabranu ulaska na teritoriju Evropske unije. Tražimo da mu se pritvor zameni merom elektronskog nadzora, ili da bude prebačen u kućni pritvor. Takođe mu se može izreći mera zabrane prisustva na fudbalskim utakmicama i obavezno javljanje u policijsku stanicu dva sata pre i dva sata posle neke sportske priredbe - rekao je Govedarica dodajući da ne postoji bojazan da njegov branjenik ponovi delo za koje se tereti, iako je Bogdanov poznat po nasilničkom ponašanju.

Tužilaštvo i sudsko veće odbili su ovakav predlog. Inspektor Petar Paklar, svedok tuče navijača pre košarkaškog derbija 2006. godine, nije se juče pojavio na ročištu zbog čega je sudija Ivana Ramić suđenje odložila za 29. avgust. Tužilaštvo je takođe zatražilo novčanu kaznu za Paklara okrivljujući ga da nedolaskom namerno odugovlači suđenje, navodi beogradski list.

Jučerašnjem suđenju prisustvovalo je 10-ak navijača Crvene zvezde iz grupe “Ultra bojs” čiji je član i jedan od vođa optuženi Bogdanov. Neki od njih, sa majicama na kojima je pisalo “Četnici sever”, pružali su verbalnu podršku optuženom govoreći mu da “izdrži”.

Ivan Grozni, kako su ga prozvali mediji u Evropi, tokom kratkotrajnog suđenja bio je vidno raspoložen, a njegove tetovaže po kojima je postao poznat bile su prekrivene duksericom.

2024 © - Vesti online