Četvrtak 14.07.2011.
12:00
S. S. - Vesti - Foto:

Generacijo, ne predaj se!

Božidarka Boža Aksentijević

- Poslaću nešto novca Božidarki Aksentijević iz takovskog sela Boljkovci i sestrama Miroslavki i Slobodanki Radetić, poslednjim nomadima s Peštera, kako u "Vestima" pročitah.

Bilo bi mi izuzetno drago da ih upoznam, ali i ja sam zašla u godine i moja deca i unuci ne bi imali razumevanja za jedno takvo putovanje.

Zato ću 150 australijskih dolara, koje bih svakako poslala iz Melburna, sada poslati iz Aranđelovca - rekla je ova čitateljka koja i dalje želi da u novinama o njoj pišemo kao baki iz Melburna.


Donaciju od 100 dolara, namenjenu sestrama Radetić, uputila je na adresu poštara Radoja Kuča, koji je sa još jednom prethodno stiglom već uručio.

Samuju: Sestre Miroslavka i Slobodanka Radetić

Istina, Slobodanku i Miroslavku, kako smo već pisali, nije sreo nigde na putevima koji ga vode u 14 pešterskih sela. Stoga je novac i pozdrave njihove drugarice po godinama preneo njihovom bratu u brvnari sagrađenoj u podnožju planine, ostarelom za praćenje stada po strmim vrletima. Baki Boži donacija će biti uručena čim stigne u Redakciju "Vesti".

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online