Četvrtak 14.07.2011.
16:11
Z. Tmušić - Vesti

Guča ostaje bez kralja trube

- Mislim da je dosta bilo trubačkih takmičenja u Guči. Orkestar i ja osvojili smo sve što se osvojiti može, red je na druge orkestre. U Srbiji ima dosta mladih trubačkih sastava koji zaslužuju odličja Guče - kaže za "Vesti" Dejan Petrović.

Osvojio sva priznanja: Dejan Petrović

Naslednik legendarnog, prerano preminulog majstora trube Milovana - Mića Petrovića, povlači se sa Sabora na kome je u Guči tri puta osvajao zlatnu, jednom prvu trubu, a prošle godine je proglašen za najboljeg trubača sveta. Istovremeno, njegov orkestar je tri puta proglašen za najbolji u Guči, jedanput je poneo priznanje za najizvornije muziciranje, a 2006. godine objedinio je titule koje su mu donele zvanje nosioca "majstorskog pisma".

- Ne želim da našu odluku neko pogrešno protumači. Ovde nije u pitanju nikakav bojkot, već jednostavna odluka da je došlo vreme i da se drugi orkestri afirmišu, da se i njima vrata velike scene otvore, jer oni to kvalitetom zaslužuju. Iz užičkog kraja sjajno rade bendovi Dejana Lazarevića, Veljka Ostojića, Dragana Ignjića, Dejana Jevđića. Sa juga Srbije nameću se Ekrem Mamutović, Elvis Ajdinović i Bojan Ristić. I bez nas ove godine konkurencija će biti žestoka u Guči.

Od bine do kafane

 

Guča kao prestonica "srpskog džeza" ipak neće na predstojećem Saboru ostati bez najboljeg među najboljima - Dejana Petrovića. On će sa svojim orkestrom svih sedam dana muzicirati u Guči - 11. avgusta održaće solistički koncert na velikoj bini, dok će preostalih večeri saborovanja svirati u jednoj od gučanskih kafana. I to ne u klasičnom trubačkom izdanju već kao Big bend, orkestar koji je dokazao da je truba svestran instrument.

2024 © - Vesti online