Četvrtak 14.07.2011.
00:15
Vestionline, Press

Stanojević: Držali smo visok ritam!

Makedonski novinari zaboravili da me pitaju oko fudbala - Aleksandar Stanojević

Strateg srpskog šampiona istakao je učinak igrača koji su sinoć debitovali u pobedi Partizana nad Škednijom 4:0.

"Zadovoljan sam igrom i rezultatom. Imali su šansu iz nepostojećeg jedanaesterca, međutim, na našu sreću, nisu ga iskoristili. Penal nas je pretekao, ali se ekipa konsolidovala i odmah nakon toga stvorila nekoliko dobrih prilika. Igrači Škendije su igrali jako agresivno u odbrani, ali smo držali ritam i na kraju ipak uspeli da slavimo. Zadovoljan sam nastupom debitanata i ne može se očekivati da od prvog minuta igramo kako želimo. Zahvaljujem sjajnoj publici koja nas je nosila tokom čitavog meča", rekao je Stanojević.

Trener crno-belih zatim je rekao da je posebno srećan jer je na terenu sve proteklo fer i sportski, i što igrači nisu podlegli pritisku koji se prethodnih dana stvarao u medijima. Međutim, njegova konstatacija izazvala je seriju pitanja novinara iz Makedonije koji su želeli da znaju da li Stanojević opravdava povike sa tribina i da li misli da je takva atmosfera uticala na rezultat.

Mladi stručnjak je burno reagovao, iziritiran činjenicom da kolege iz Makedonije nisu postavile nijedno pitanje o samoj utakmici.

"Navijači pevaju uvredljive pesme i nama kad ne igramo kako treba, pa se ne žalimo. Mislim da je Partizan večeras bio dobar domaćin i da igračima i kompletnoj ekipi nije falila ni dlaka s glave. Niko ih nije gađao, ništa na tribinama nije paljeno i zaista ne znam zašto uopšte razgovaramo o tome. Neshvatljivo mi je da su vaša pitanja tako usmerena, naročito nakon naše ubedljive i potpuno zaslužene pobede. Mi smo učesnici Lige šampiona, Lige Evrope, i ovaj meč smo shvatili samo kao jedan od onih koji nas čekaju u Evropi ove godine. Zašto me ne pitate nešto vezano za teren? Evo, recimo, ja sam u ekipi Škendije zapazio nekoliko vrlo kvalitetnih igrača, pre svega Hasanija", zaključio je Stanojević.

2024 © - Vesti online