Sreda 13.07.2011.
22:35 >> 01:21h
Vestionline

LŠ: Partizan demolirao Škendiju

Sjajna partija Partizanovog Brazilca Eduarda Pašeka

Golove za "crno-bele" postigli su Vukić u 48, Eduardo u 59, Šćepović u 74. i Emini autogol u 77. minutu.

Fudbaleri Partizana odlično su odradili prvi korak na startu kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su ubedljivo i sa četiri gola razlike ispratili iz Beograda makedonskog šampiona Škendiju iz Tetova. Pored dobrog rezultata trener Aleksandar Stanojević može biti zadovoljan i prikazanom igrom svojih pulena, pogotovo Eduarda Pašeka, mladog Aksentijevića, ali i Bugarina Ivanova.

"Crno-beli" su u prvom poluvremenu propustili nekoliko prilika, a golman Stojković je u 10. minutu sprečio šok, pošto je odbranio penal Hasaniju. Posle centaršuta sa desne strane, Hasani je pogodio Babovića u telo u pokušaju da ga prebaci, a sudija Kučin iz Kazahstana napravio je veliku grešku i dosudio jedanaesterac. Međutim, golman Stojković je 'pročitao' Hasanija i odbranio njegov udarac koji je išao u donji desni ugao.

Partizan je uglavnom držao loptu u nogama i pokušavao je preko bokova da dođe do gola rivala. Izveli su 'crno-beli' i pet kornera, ali nisu uspeli da stvore stopostotnu priliku za gol, a Vukić i Kamara su udarcima sa distance pokušali da ugroze gol Škendije. Tako je bilo sve do 31. minuta, kada je Partizan stvorio najbolju šansu u dotadašnjem delu meča, nakon što je Kamara poslao odličnu loptu kroz sredinu za Eduarda, Brazilac se oslobodio čuvara i šutirao levom nogom, ali je njegov udarac odbranio golman Zendeli. Dva minuta kasnije Eduardo je posle dodavanja Šćepovića šutirao iskosa sa desne strane, ali lopta je završila pored gola.

Drugo poluvreme počelo je na isti način kako se prvo završilo – ofanzivom Partizana. Eduardo je promašio solidnu priliku, ali je domaći tim u 47. minutu stigao do željenog vođstva. Eduardo je centrirao po zemlji sa leve strane, Kuculi je intervenisao ispred Šćepovića, ali je na pravom mestu bio Zvonimir Vukić i sa nekoliko metara je sproveo loptu u gornji deo mreže - 1:0.

Domaćin je nastavio sa agresivnom igrom, a navijači su novi gol dočekali u 58. minutu, kada je 18-godišnji Aksentijević prošao po strani i prosledio loptu do Eduarda, a Brazilac je sjajno zagradio svog čuvara i precizno poslao loptu u donji desni ugao za 2:0.

Partizan je i dalje napadao, a gol Šćepovića poništen je zbog ofsajda. U 68. minutu Tomić je odlično šutirao tek što je ušao u igru, ali je Zendeli izbio loptu u korner. U 74. minutu navijači beogradskog tima ponovo su imali razlog da se raduju, nakon što je sudija pustio prednost posle prekršaja nad Vukićem, a loptu je pokupio Marko Šćepović, protrčao pored dvojice protivničkih igrača, a zatim je sjajno zaobišao i golmana i plasirao loptu u mrežu za 3:0.

Gosti su delovali pogubljeno na terenu, a Partizan je bio u naletu. U igru je umesto ovacijama ispraćenog Eduarda ušao Jovančić, pojačanje iz Rada, a njegov prvi kontakt sa loptom pretvoren je u pogodak, jer je mladi centarfor posle dodavanja Vukića pokušao da centrira, ali je Emini loptu skrenuo u mrežu za konačnih 4:0.

I do kraja meča Partizan je bio bolji tim, propustio je još nekoliko poluprilika, ali četiri gola prednosti trebalo bi da budu dovoljna zaliha pred revanš u Makedoniji sledećeg utorka.

Partizan (Srbija) – Škendija (Makedonija) 4:0
Vukić 47, Eduardo 58, Šćepović 73, Emini 76 (ag)

 

Partizan: Stojković– Aksentijević, Volkov, Ivanov, Ranković – Medo, Ilić (Tomić 67'), Vukić, Babović – Šćepović (Marković 87'), Eduardo (Jovančić 76').


Škendija: Zendeli, Mustafi, Kuculi, Redžepi (Nafiju 67'), Hasani, Sali, Elmazovski (Neziri 84'), Emini, Nikitović, Huseini (Selmani 90), Beriša.

sreda, 13. jul:

Zestafoni - Dačija 3:0 (3:0)
Makabi (H) - Borac 5:1 (1:1)
Malme - HB Toršavn 2:0 (0:0)
Bangor - Helsinki 0:3 (0:1)
Dinamo (Z) - Nefči 3:0 (1:0)
Skenderbeg - APOEL 0:2 (0:0)
Skonto - Visla 0:1 (0:1)
Šturm - Videoton 2:0 (0:0)
Linfild - BATE Borisov 1:1 (1:1)
Partizan - Škendija 4:0 (0:0)
Rozenborg - Breidablik 5:0 (1:0)

utorak, 12. jul
Pjunik - Plzen 0:4 (0:3)
Valeta - Ekranas 2:3 (1:3)
Maribor - Dudelanž 2:0 (2:0)
Mogren - Liteks 1:2 (1:0)
Slovan - Tobol 2:0 (1:0)
Šemrok - Flora 1:0 (1:0)

Revanš utakmice na programu su 19. i 20. jula.

2024 © - Vesti online