Sreda 13.07.2011.
22:42
Beta

Agencija za borbu protiv korupcije za razrešenje Tijanića

Agencija čeka Tijanićevu imovinsku kartu
 

Kako je rečeno, izveštaji o imovini trebalo je da budu dostavljeni još 2010. godine, ali su tada Tijanić i članovi Upravnog odbora RTS-a odbili da to urade, navodeći da oni ne spadaju u javne funkcionere.

Članovi novog UO javnog servisa, izabrani u aprilu ove godine, odmah posle izbora podneli su izveštaje, ali Tijanić ni tada nije podneo izveštaj o imovini, zbog čega je protiv njega pokrenut postupak.

Kako su naveli u Agenciji, njemu je prvo izrečena mera upozorenja, a pošto ni tada nije podneo izvestaj, Agencija mu je izrekla preporuku za razrešenje.

Tijanić ima pravo žalbe Upravnom sudu.

Tijanić: Ne krijem imovinu

Generalni direktor Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić izjavio je da nije tačno da krije svoju imovinsku kartu.

On kaže da "neprestano nudi svoju imovinsku kartu" i da u njoj nema ništa "skriveno, tajanstveno ili bogato", ali da je prilaže kao građanin, a ne kao funkcioner.

"Godinama dokazujem da nisam državni funkcioner, da sam izabran na konkursu, da nijedan direktor evropskih javnih servisa ne sme da bude funkcioner, jer to vraća javni servis u status državnog radija i televizije", rekao je Tijanić.

"Pri tome, neprestano nudim svoju imovinsku kartu kao građanin – u karti nema ništa skriveno, tajanstveno ili bogato - ali je prilažem ne kao funkcioner, već kao građanin. Da je postupak još u toku dokazuje i dopis Agencije da dopunim svoju imovinsku kartu
koju sam već predao", rekao je on.

2024 © - Vesti online