Sreda 13.07.2011.
21:52
Vestionline

Oslobođeni Srbi uhapšeni na Gazimestanu

Pripadnci Euleks policije
 

“Posle daljih istražnih postupaka, tužilac Euleksa zadužen za taj slučaj je odlučio da prekine istragu protiv osumnjičenih usled nedostatka dokaza. On je zatražio od pretpretresnog sudije Opštinskog suda u Prištini da ih oslobodi iz istražnog pritvora”, navodi se u saopštenju Euleksa.

Pretpretresni sudija Opštinskog suda je u međuvremenu naložio oslobađanje petorice Srba, kojima je bio određen jednomesečni pritvor.

Kosovska policija je po okončanju skupa na Gazimestanu, gde je patrijarh Irinej služio parastos poginulim srpskim ratnicima u kosovskom boju, uhapsila petoricu Srba pod izgovorom da su se ponašali vandalski i da su kamenicama napali njene pripadnike koji su obezbeđivali skup.

Uhapšeni su bili Slavko Ðordan, Marko Ranković, Goran Bjelogrlić i Marko Jevtović iz Kragujevca, kao i Miloš Tričković iz Vlasotinca.

U Opštinskom sudu u Prištini njima je na teret stavljen napad na službeno lice na dužnosti i izazivanje rasne, nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Advokat Ljubomir Pantović je izjavio da je njegov branjenik Đordan pretučen prilikom hapšenja na Gazimestanu, kod Obilića.

2024 © - Vesti online