Sreda 13.07.2011.
16:51
Vestionline

Učestvujte u akciji ''Staro za novo'' i uštedite

Recikliraj i profitiraj

U skladu sa svojim dugoročnim planovima Samsung je kompanija koja na globalnom nivou investira u ekologiju. Dodatni popust koji je Samsung ovom prilikom odobrio uticaće na to da što više naših građana počne da brine o očuvanju životne sredine.

Veliki problem koji smo svi imali sa isluženim i pokvarenim kućnim aparatima i uređajima koji su nam zauzimali prostor, a koje nismo hteli da bacimo jer nismo hteli da zagađujemo sredinu, biće trajno rešen.

Svako ko donese bilo koji aparat, bilo kog proizvođača i u bilo kom stanju, dobiće popust za kupovinu potpuno novog aparata po sopstvenom izboru i dodatni popust za kupovinu Samsung proizvoda – jedini uslov je da aparati imaju sve delove.

Radnici ''Tehnomarketa'' i ''Tehnomanije'' će stare aparate i uređaje odneti na reciklažu u ''SET d.o.o.'' prvu fabriku u Srbiji koja ima postrojenje za reciklažu elektronske i električne opreme bazirano na ''zero-waste'' tehnologiji. To je tehnologija koja 100% električnog otpada reciklira u repromaterijal i polusirovine i to bez hemikalija, prašine ili otpadnih voda. Mogućnosti i potrebe za ovakvim akcijama za preradu otpada su velike i neophodne.

Evropska unija je proglasila elektronski i električni otpad (e. i e. otpad-WEEE) za najopasniji od svih koji se pojavljuju, a procene su da ova vrsta otpada ima najveću tendenciju rasta, uvećavajući se čak tri puta brže od komunalnog otpada.

U zemlji srednje razvijenosti, kao što je naša, procenjuje se da svaka osoba godišnje napravi oko četiri kilograma elektronskog i električnog otpada.

''Tim pre je ova akcija za svaku pohvalu jer omogućava građanima da dobiju popust, a da istovremeno čuvaju prirodu Srbije“, izjavio je Bojan Đurić, državni sekretar u Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Više detalja o akciji možete dobiti na pozivom na telefon 0800/25 00 00 (pozivni centar za Srbiju) ili, ako ste van Srbije, posetom na internet adresu - http://www.zerowaste.rs.
 

2024 © - Vesti online