Sreda 13.07.2011.
17:48
Beta

Berluskoni "beži" u Beograd

Ako vam zatrebam, kod Tadića sam: Silvio Berluskoni dolazi u Srbiju uprkos važnim poslovima u Italiji

Berluskoni će se, kako su rekli agenciji Beta u ambasadi Italije u Beogradu, sastati s predsednikom Srbije Borisom Tadićem i premijerom Mirkom Cvetkovićem.

U Vladi Srbije agenciji Beta je rečeno da još nemaju informacije o izmeni programa i sastava delegacije Italije koja u petak dolazi u Beograd s Berluskonijem.

“Blic“ je danas na svom sajtu objavio da Berluskoni dolazi sam jer ministri ostaju u Rimu da bi radili na rebalansu budžeta i merama štednje.

Premijer Bersluskoni je potvrdio da će, iz prijateljstva koje oseća prema Srbiji, doći u petak u Beograd uprkos obavezama koje ima u Italiji.

Ministri unutrašnjih poslova, ekonomskog razvoja, poljoprivrede i instrastrukture koji su bili najavljeni za ovaj samit, odložiće posetu Srbiji za kasnije, rečeno je “Blicu“ u Berluskonijevom kabinetu.

Lilst navodi i da će Poslovni forum dve zemlje biti otkazan, a Paolo Romani, ministar za ekonomski razvoj, koji je trebalo da otvori Forum, posetiće Beograd na jesen.

U Donjem domu italijanskog parlamenta u petak treba da počne debata o rebalansu budzeta do 2014. i merama štednje koje bi trebalo da spreče ulazak Italije u dužničku krizu.

Ovo je trebalo da bude drugi samit Srbija-Italija, kojim bi bilo potvrđeno strateško partnerstvo potpisano na prvom samitu, u novembru 2009. godine u Rimu.

Samit Italija-Srbija u Beogradu trebalo je da se održi prošle jeseni, ali je odložen u poslednji čas zbog zdravstvenih problema italijanskog premijera.

2024 © - Vesti online