Petak 23.10.2009.
12:28
S. Đurić - Vesti

Nije bilo para za moje kostime

Ulogu dobila na kastingu: Zlata Numanagić

Dve i po decenije nakon uloge u italijanskoj seriji "Quo Vadis?" srpska glumica Zlata Numanagić (59) zaigraće u jednom stranom filmu. Ona igra brokerku u ostvarenju "Čovek koji je hteo da živi svoj život" francuskog reditelja Lika Besona.
"Ulogu sam dobila na kastingu i upravo putujem u Tivat, zato što će se film snimati u Crnoj Gori. Srpski glumci u inostranim filmovima najčešće dobijaju manje uloge ili su statisti, a meni je pripala veća rola. Ne znam još mnogo o svojoj ulozi, kao ni detalje filma, ali znam da ću imati pet replika sa glavnim glumcem. Radujem se svakoj novoj ulozi, a rad sa Likom Besonom, koga izuzetno cenim kao reditelja, je veliki izazov za mene,"- kaže Zlata Numanagić.

Lik Beson, francuski režiser
Da li ćete dobiti veći honorar, nego za sličnu ulogu u nekom domaćem filmu ili seriji?
Svuda je kriza, pa finansijskih problema imaju i moćne svetske filmske kuće. Za ulogu u ovom filmu Lika Besona sama sam morala da kupim kostime i nosim ih sa sobom u Crnu Goru. Ako je takva situacija u Francuskoj, onda me ne čudi što kriza ozbiljno potresa i srpsku kinematografiju.


Nedavno je na Javnom servisu RTS-a po ko zna koji put bila repriza serije "Otpisani" i "Povratak otpisanih". Kako posle skoro četiri decenije od snimanja gledate na ovu seriju?
"Otpisani" su i tada, a koliko vidim i danas, veoma popularni. Baš sam se zabavljala gledajući, posebno što se dobro sećam kako su me u prvom delu "ubili", a potom u drugom "oživeli". Snimajući prvi deo "Otpisanih" u crno-beloj tehnici niko se od nas nije nadao uspehu koji je serija postigla. Ta uloga je bila presudna za moju karijeru. Sećam se koliko mi je bilo simpatično i to što su ljudi stalno mešali Zlatu Petrović i mene. Obe smo plave, ali uopšte ne ličimo.


(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 23.10.)

2024 © - Vesti online